Montage en installatie van uw droombadkamer

Pas als het sanitair geïnstalleerd is en de montage van alle onderdelen afgerond is kan u genieten van uw droombadkamer. Alleen gaat de montage verder dan alleen de installatie van het sanitair. Leidingen worden gelegd, tegels gezet en in sommige gevallen zelfs ook wanden verplaatst worden. Dit vraagt om kwaliteit en ervaren vakwerk. Water en Vuur biedt u de volledige installatie en montage met onze eigen vakkundige mensen. Zo zorgen wij dat uw droombadkamer kwaliteit uitstraalt en dat het geleverde werk ook echt vakwerk is!

Zelf doen, in samenwerking of laten doen?

Uiteraard voeren we het liefst alle werkzaamheden uit door één van onze vakmensen, maar in samenwerking kunnen we ook met u aan de slag gaan. Zo kan u bijvoorbeeld zelf de sloopwerkzaamheden of het zetten van de tegels doen en onze vakmensen de overige werkzaamheden. En mocht u toch vakkundige handen hebben, dan leveren wij natuurlijk ook alleen de materialen. Daarnaast kan er bij het bepalen van uw budget rekening gehouden worden met de kosten voor de montage en installatie van uw badkamer. Onze adviseurs helpen u graag om een indicatie van de prijsopgave van uw droombadkamer te geven!

Garantie

Hoewel we uiteraard het liefst alle werkzaamheden door één van onze vakkundige installateurs laten uitvoeren, kunnen we ook samen aan de slag. We kunnen ons voorstellen dat u bijvoorbeeld zelf de sloopwerkzaamheden wilt doen en wij de rest. Op deze manier kunt u kosten besparen. Of u kunt de tegels zetten en dan plaatsen wij het sanitair. En mocht u zelf de installatie willen doen, dan kunnen wij natuurlijk ook alleen de materialen leveren. In principe is alles mogelijk. En hoe u het ook doet: op alle geleverde producten krijgt u de gebruikelijke fabrieksgarantie. Bovendien geven alle bij Baderie aangesloten ondernemers twee jaar garantie op de verrichte installatiewerkzaamheden voor badkamer en toilet. We zijn aangesloten bij Uneto-VNI. Op alle aanbiedingen en opdrachten van de Baderievestigingen gelden de Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor Consumenten (AVIC).

De stappen van uw badkamerinstallatie

Afhankelijk van uw badkamer en uw wensen duurt een complete badkamerinstallatie en montage gemiddeld 3 weken. Dit kan korter, maar soms ook langer uitvallen. De verbouwing van uw droombadkamer bevat stapsgewijs de volgende stappen:

 1. Als eerste wordt alles gesloopt, meestal inclusief de tegels.
 2. Vervolgens worden de maten uitgezet.
 3. Dan worden de locaties bepaald van onder andere de leidingen, wandcontactdozen etc.
 4. In de muur worden sleuven gefreesd voor de leidingen.
 5. Vervolgens wordt alles gestuct.
 6. De wanden krijgen een coating om de tegels goed te laten hechten.
 7. Vervolgens worden de wanden betegeld en gevoegd.
 8. Gekozen voor vloerverwarming, dan wordt dat gelegd.
 9. Dan worden de vloertegels gelegd.
 10. Eventueel wordt er vervolgens een systeemplafond geplaatst.
 11. Nu kan het sanitair geplaatst en geïnstalleerd worden.
 12. Tenslotte wordt alles zorgvuldig afgekit.

Het resultaat: een badkamer waar u jaren plezier van heeft.