Badkamer installatie

Een badkamer installeren doe je niet zomaar. Het gaat verder dan de installatie van sanitair, zeker bij een compleet nieuwe badkamer. Er moeten leidingen worden gelegd, tegels gezet en soms ook wanden worden verplaatst. De installatie van uw badkamer is vakwerk en vraagt daarom om een vakkundige installateur die u garandeert dat het geleverde werk ook echt vakwerk is!

5 Jaar garantie op het installatiewerk

Bij Water en Vuur kunt u niet alleen uw badkamer aanschaffen. Wij doen ook de badkamerinstallatie graag voor u. Omdat alle aangesloten vestigingen bij de Baderie met vakkundige installateurs werken, ontvangt u vijf jaar garantie op al het installatiewerk.

De badkamerverbouwing

Een complete badkamerinstallatie duurt gemiddeld drie weken. Dit hangt natuurlijk van uw badkamer en uw wensen af. Soms is de installatietijd korter, maar soms ook langer. Stapsgewijs houdt de badkamerinstallatie het volgende in:

1. Eerst moet alles gesloopt worden, meestal gaan ook de tegels eraf.
2. Vervolgens worden de maten uitgezet.
3. De locatie van de leidingen, wandcontactdozen enz. wordt bepaald.
4. De sleuven voor de leidingen worden in de muur gefreesd.
5. Alles wordt gestuct.
6. De wanden krijgen een coating om de tegels goed te laten hechten.
7. De wanden worden betegeld en gevoegd.
8. Kiest u voor vloerverwarming, dan wordt die nu gelegd.
9. Vervolgens worden de vloertegels gelegd.
10. Een eventueel systeemplafond wordt geplaatst.
11. Nu kan het sanitair geplaatst worden.
12. Tenslotte wordt alles netjes afgekit.

Het resultaat: een badkamer waar u jaren plezier van heeft.

Zelf doen, samen doen of laten doen

Hoewel we uiteraard het liefst alle werkzaamheden door één van onze vakkundige installateurs laten uitvoeren, kunnen we ook samen aan de slag. We kunnen ons voorstellen dat u bijvoorbeeld zelf de sloopwerkzaamheden wilt doen en wij de rest. Op deze manier kunt u kosten besparen. Of kunt u de tegels zetten en dan plaatsen wij het sanitair. En mocht u zelf gouden handjes hebben, dan kunnen wij natuurlijk ook alleen de materialen leveren. In principe is alles mogelijk. En hoe u het ook doet: op alle geleverde producten krijgt u de gebruikelijke fabrieksgarantie. Bovendien geven alle bij Baderie aangesloten ondernemers twee jaar garantie op de verrichte installatiewerkzaamheden voor badkamer en toilet. Hiervoor ontvangt u na de installatie van uw lokale Baderievestiging een garantiecertificaat. We zijn aangesloten bij Uneto-VNI. Op alle aanbiedingen en opdrachten van de Baderievestigingen gelden de Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor Consumenten (AVIC).

Kosten badkamer installatie

Bij het bepalen van uw budget zal er ook rekening gehouden worden met de kosten voor het monteren van uw badkamer. De badkamer installatie is een arbeidsintensief traject. Onze adviseurs helpen u graag bij het in kaart brengen van de kosten van uw droombadkamer.